TimflexResidence

Centrul de zi pentru persoanele vârstnice din Giroc

Au început lucrările la Centrul de zi pentru persoanele vârstnice din Giroc. În Giroc până la sfârșitul acestui an se va realiza un centru de zi pentru persoanele vârstnice. Potrivit reprezentanților Primăriei Giroc, acesta va fi construit pe strada Nicolae Firu.

Centrul face parte din proiectul ,,Extindere și modernizare anexă parter pentru amenajare centru de zi, cantină socială și prestare servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici în Comuna Giroc”, finanțat din fonduri europene prin Programul POR Axa 8.3., cu o valoare totală de 315 mii euro.

În urma licitațiilor am început lucrările. Sperăm că dacă vremea nu va fi potrivnică vom termina anul acesta. Acest Centru de zi va avea o cantină socială, va fi pregătit cu mai multe servicii pentru persoanele greu deplasabile, care sunt singure, care au practic nevoie de un ajutor” – a transmis primarul comunei Giroc, Ionel Toma.

Astfel, centrul va oferi următoarele servicii: dezvoltarea unor soluții inovatoare care să contribuie la bunăstarea și traiul decent al persoanelor în vârstă, singure, semidependente și nedeplasabile pentru a-și îmbunătăți încrederea de sine, autonomia, securitatea și integrarea în viața activă a comunității prin prestarea de servicii de îngrijire la domiciliul persoanelor; modernizarea și dotarea unei clădiri, cu scopul transformării ei într-o cantină cu bucătărie și anexe pentru distribuirea hranei calde la domiciliu; dotarea cantinei și sălii de mese pentru accesul vârsnicilor deplasabil la o masă caldă zilnică; prepararea și distribuirea hranei calde zilnice la domiciliul beneficiarilor printr-o alimentație suficientă și soluții personalizate de regim prin persoanele de specialitate implicate în proiect; asigurarea companiei și consilierii prin conversație și implicare în diferite activități de recreere la centrul de zi, precum si la domiciliul beneficiarilor; asigurarea unui psiholog și a unei zone de socializare în cadrul centrului; asigurarea unor servicii medicale de rutină prin personal specializat.

“Be Awesome Today!”

Sursa: De Oana Mușat by observatordetimis.ro

Post a Comment